Declarația 112

 

-         Realizată în MS Access 2003. Pentru a rula programul trebuie sa aveți instalat MS Access 2003, 2007 sau 2010.

Dacă nu aveți instalat MS Access versiunea completă (face parte din MS Office Profesional) se poate descărca și instala gratuit versiunea MS Access Runtime 2007  (55 Mb) sau MS Access Runtime 2010 (200Mb).

-         Versiunea curentă permite:

1.    importul fișierului XML în tabelele Access;

2.    importul altor fișiere XML peste cele existente (cazul societăților cu mai multe filiale sau în cazul în care partea de medicale nu poate fi importata din program este generata în PDF-ul pus la dispoziție de finanțe și importat la final);

3.    modificarea datelor;

4.    generarea fișierului XML;

5.    validarea datelor cu programul pus la dispoziție de finanțe;

6.    listarea datelor din secțiunile A și B;

7.    exemple de import din tabele DBF și din tabele SQL.

Orice ajutor este binevenit. Vă rog raportați la adresa de email de pe prima pagina orice erori apărute în program. Programul este gratuit pentru oricine. Daca îl integrați în aplicațiile dumneavoastră singura cerință este de a păstra referința către producător – „Licența”.

La cerere se pot realiza importuri din aproape orice aplicație de salarii.

Pentru partea de validare declarație se descarcă de la adresa : http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declunica/Declaratiaunica.htm - programul de validare (Soft-ul J de validare date din fișier XML pentru formularul D112).

Atenție pot apărea oricând versiuni noi care nu mai au aceeași denumire.

În acest caz de la adresa http://static.anaf.ro/static/10/Anaf/declunica/Declaratiaunica.htm descărcați Soft-ul J de validare date din fișier XML pentru formularul D112.

Acesta este un fișier comprimat tip ZIP. Trebuie extras și copiat în același director în care se pune și aplicația (fișierele D112Pr.MDB si D112Db.MDB). Folderul „dist” devine subdirector al folder-ului în care se găsește aplicația.

Download ultima vesiune

Atenție dacă ați mai descărcat o versiune anterioara! În cazul în care constatați că descărcați o versiune mai veche și nu ultima, trebuie să mergeți în setările browser-ului și să goliți cache-ul (empty the cache). Anumite browser-e de internet pentru a micșora traficul nu mai copiază fișierul de pe site, ci îl iau din cache-ul local (o memorie tampon locală).

 

Depunerea declarație 112 se face la: https://formularunic.e-guvernare.ro/

Clic pe cuvântul aici de pe rândul:   Pentru a depune declaratiile ANAF apasati aici.

Pentru depunerea declarației 112 bifați “Certificate Sign In” și apăsați pe butonul “Sign In”.

Se cere codul pin și se alege PDF-ul semnat digital - ATENȚIE PDF-ul nu XML-ul.

Verificare stării declarației 112 se face la: http://www.anaf.mfinante.gov.ro/StareD112

Ultima actualizare  2011.05.25